31 Mayıs 2012 Perşembe

Kayseri Halkası (Çubuk)

Pratik,dayanıklı atıştırmalık halka yapmak için malzemelerimiz:


Yapacak olanlara kolay olması açısından tarifi ölçüsü olarak kase kullanıyorum.

1 Kase (orta boy kahvaltı kasesi uygundur)  eritilmiş tereyağ
1 Kase ılık su
1 Çorba kaşığı kurumaya
3 Çorba kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Kullanılan un yoğunluğuna göre 3,5 veya 4 kase un

Üzerine sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:

Erittiğimiz tereyağını ,ılık suda erimiş maya ve şeker ,süt ,tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 2 saat kadar mayalandırın.Çubuk şekli verip  yağlanmış tepsiye alın üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun...


Not: Fazla miktarda yapılıp uzun süre hazırda kalması planlanıyorsa tamamen soğuduktan sonra tekrar sıcak fırında tutulursa bayatlama engellenir)

Ayrıntılı görseller için:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.307462026008350.73408.100002336662737&type=1





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder