Pratik,dayanıklı atıştırmalık halka yapmak için malzemelerimiz:
Yapacak olanlara kolay olması açısından tarifi ölçüsü olarak kase kullanıyorum.
1 Kase (orta boy kahvaltı kasesi uygundur) eritilmiş tereyağ
1 Kase ılık su
1 Çorba kaşığı kurumaya
3 Çorba kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Kullanılan un yoğunluğuna göre 3,5 veya 4 kase un
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı:
Erittiğimiz tereyağını ,ılık suda erimiş maya ve şeker ,süt ,tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 2 saat kadar mayalandırın.Çubuk şekli verip yağlanmış tepsiye alın üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun...
Not: Fazla miktarda yapılıp uzun süre hazırda kalması planlanıyorsa tamamen soğuduktan sonra tekrar sıcak fırında tutulursa bayatlama engellenir)
Ayrıntılı görseller için:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.307462026008350.73408.100002336662737&type=1
Yapacak olanlara kolay olması açısından tarifi ölçüsü olarak kase kullanıyorum.
1 Kase (orta boy kahvaltı kasesi uygundur) eritilmiş tereyağ
1 Kase ılık su
1 Çorba kaşığı kurumaya
3 Çorba kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Kullanılan un yoğunluğuna göre 3,5 veya 4 kase un
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı:
Erittiğimiz tereyağını ,ılık suda erimiş maya ve şeker ,süt ,tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 2 saat kadar mayalandırın.Çubuk şekli verip yağlanmış tepsiye alın üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun...
Not: Fazla miktarda yapılıp uzun süre hazırda kalması planlanıyorsa tamamen soğuduktan sonra tekrar sıcak fırında tutulursa bayatlama engellenir)
Ayrıntılı görseller için:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.307462026008350.73408.100002336662737&type=1

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder